Політика конфіденційності (про захист персональної інформації, в т.ч. персональних даних)

1. Визначення законодавчих та нормативних вимог щодо захисту персональних даних

Товариство з обмеженою відповідальністю «ІНФОРМАЦІЙНЕ АГЕНТСТВО «ЛІГАБІЗНЕСІНФОРМ» як Адміністратор проекту ЛІГA.Money здійснює захист персональних даних, отриманих в процесі діяльності щодо впровадження, просування та подальшого функціонування платформи ЛІГA.Money, керуючись Законами України «Про захист персональних даних», «Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних стосовно органів нагляду та транскордонних потоків даних», «Про інформацію», «Про рекламу», «Про телекомунікації», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» та іншими нормативно-правовими актами чинного законодавства України – в частині, що стосуються питань захисту персональних даних фізичних осіб, а також Умовами користування платформою ЛІГA.Money.

Усі визначення та терміни, наведені в цій Політиці про захист персональної інформації (в тому числі, персональних даних) (далі – Політика), мають тлумачитися відповідно до вимог законодавства України.

Дія положень Загального регламенту щодо захисту даних (англ. General Data Protection Regulation, GDPR), прийнятого в ЄС, на проект ЛІГA.Money не розповсюджується. 

Ми з великою повагою ставимося до персональних даних всіх споживачів, які користуються платформою ЛІГA.Money. Ми прагнемо максимально захищати конфіденційність отриманої нами інформації. 

2. Які дані збираються та зберігаються

Володільцем та розпорядником персональних даних всіх споживачів, що є користувачами ЛІГA.Money, виступає Адміністратор. 

При використанні споживачами платформи ЛІГA.Money Адміністратор обробляє та зберігає:

І. персональні дані споживачів:

  • дані, що надаються споживачами при заповненні заявок, шаблонів, форм, будь-якого іншого поля (полів) та/або при користуванні платформою;

ІІ. інформацію про споживачів як користувачів платформи ЛІГA.Money:

  • файли/інформація cookie та  ІР-адреси користувачів;  
  • параметри та налаштування інтернет-браузерів та/або операційних систем, які використовувались споживачами (при відвідуванні ЛІГA.Money Адміністратором фіксуються всі входи користувачів до системи).

Крім того, Адміністратор збирає інформацію щодо статистики відвідування ЛІГA.Money. Це може бути інформація про з'єднання, трафік, браузер, а також про дату, час, тривалість знаходження в мережі інтернет чи конкретно на ЛІГA.Money. 

Адміністратор збирає, обробляє та зберігає тільки ті персональні дані, які були свідомо, добровільно та власноруч надані споживачем як суб'єктом персональних даних з метою:

  • здійснення Адміністратором своєї фінансово-господарської діяльності в рамках ЛІГА.Money;
  • впровадження, просування та подальшого адміністрування платформи ЛІГА.Money та розміщеного на ній веб-інструменту порівняння умов споживчого кредитування;
  • здійснення Адміністратором своїх прав та виконання обов`язків, що передбачаються укладеними договорами між Адміністратором та банками.

Адміністратор обмежується збором такого обсягу інформації, який є мінімально необхідним для використання ЛІГA.Money або послуг, які на цій платформі пропонуються. 

Адміністратор не збирає будь-яку інформацію, яка є персональними даними та до обробки якої законодавством встановлені певні вимоги/заборони: інформацію про расове або етнічне походження, політичні, релігійні або світоглядні переконання, членство в політичних партіях та професійних спілках, засудження до кримінального покарання, а також даних, що стосуються здоров'я, статевого життя, біометричних або генетичних даних.

3. Зібрана інформація для надання конкретних послуг (наприклад, кредитний скоринг)

У випадках, коли персональні дані були зібрані Адміністратором для отримання споживачами певних послуг (кредитної оцінки, надання зворотного зв`язку щодо кредитного продукту тощо) вони будуть використовуватись виключно для надання таких послуг з врахуванням положень Умов збору, обробки та зберігання персональних даних платформи ЛІГA.Money.

4. Використання персональних даних та іншої інформації

Адміністратор використовує персональні дані, а також інші неперсоналізовані відомості, отримані від споживачів за допомогою обраних ними фільтрів, для:

  • реєстрації споживачів як користувачів ЛІГA.Money; 
  • розпізнавання споживачів при використанні ними ЛІГA.Money;
  • здійснення комунікації зі споживачами стосовно будь-яких питань стосовно ЛІГA.Money, надання зворотного зв`язку за отриманими від них заявками або зверненнями тощо;
  • здійснення технічної та іншої підтримки споживачів при їх роботі з платформою ЛІГA.Money та отриманні ними послуг, що на ній пропонуються;
  • в маркетингових цілях та з метою просування;
  • в інших цілях, що визначаються Умовами збору, обробки та зберігання персональних даних платформи ЛІГA.Money.

Використання персональних даних кожного споживача базується на його згоді на таке використання. З іншими деталями щодо використання персональних даних споживачів Адміністратором Ви можете ознайомитись в Умовах збору, обробки та зберігання персональних даних платформи ЛІГA.Money.

Збір інформації про споживачів як користувачів платформи ЛІГA.Money, зокрема, включає використання Cookies.

Адміністратор звертає увагу, що:

  • при повторному відвідуванні споживачем платформи ЛІГA.Money, дані файлів cookies оновлюються;
  • у більшості випадків, веб-браузер за замовчуванням допускає автоматичне зберігання файлів cookies на пристрої споживача;
  • відключення файлів cookies може призвести до обмеження доступу до опублікованих матеріалів та/або неповноцінного функціонування ЛІГA.Money.

Відповідно до класифікації Міжнародної торгової палати (International Chamber of Commerce) Адміністратор використовує такі категорії файлів cookies:

  • строго необхідні файли cookies - потрібні для пересування по веб-сторінці та використання певних сервісів, наприклад, для доступу до захищених сторінок, реєстрації та авторизації, здійснення пошуку по ЛІГA.Money. Також, ці файли запам'ятовують попередні дії споживача при переході на попередню сторінку в тій же сесії;
  • експлуатаційні файли cookies - агрегують інформацію про те, як саме використовується ЛІГA.Money. Ці файли зберігаються на пристрої споживача між сеансами веб-браузера. Вся  інформація, зібрана за допомогою експлуатаційних файлів cookies, призначена для статистичних та аналітичних задач. Деякі дані файлів cookies можуть надаватися третім сторонам, які мають відповідний дозвіл зі сторони веб-ресурсу, але виключно для зазначених вище цілей;
  • функціональні файли cookies - використовуються для збереження параметрів або конфігурацій, які зберігаються на пристрої споживача між сеансами веб-браузера. Деякі дані файлів cookies можуть надаватися третім сторонам, які мають відповідний дозвіл зі сторони веб-ресурсу, але виключно для зазначених вище цілей;
  • цільові файли cookies - використовуються для надання контенту, який може зацікавити споживача. Ці дані зберігаються на пристрої споживача між сеансами веб-браузера.

ЛІГA.Money може ділитися цією інформацією з іншими особами, включаючи медіа-клієнтів, рекламодавців, агентств і партнерів по суміжних бізнесах – для надання/отримання якісної реклами або здійснення просування платформи. 

Для більш якісного функціонування платформи, детального аналізу контенту на ЛІГA.Money, ефективного просування веб-інструменту порівняння тощо Адміністратор може користуватися послугами, які є власністю інших компаній/корпорацій, таких як Facebook, Twitter, Instagram та інші.

5. У яких випадках персональні дані не можуть передаватись іншим особам

Уся інформація, яка є персональними даними споживачів, є конфіденційною та може підлягати розповсюдженню чи іншій обробці виключно за умови отримання згоди на це від конкретного споживача або з інших підстав, передбачених ст. 11 Закону України «Про захист персональних даних».

6. Умови зберігання персональних даних

Адміністратор, як володілець та розпорядник персональних даних споживачів, забезпечує та гарантує здійснення належних адміністративних, технічних та фізичних заходів безпеки з метою захисту персональних даних споживачів від випадкового або незаконного пошкодження, випадкової втрати, несанкціонованої зміни, несанкціонованого розкриття або надання доступу, неправильного використання та будь-якого іншого незаконного способу обробки персональних даних, які знаходяться у володінні та розпорядженні Адміністратора. 

При наданні споживачем персональних даних з використанням платформи ЛІГA.Money Адміністратор застосовує стандарти галузі для шифрування в інтернеті - технологію шифрування протоколом SSL для захисту інформації, яку він отримує від споживача.

Фізично персональна інформація, отримана від споживачів, зберігається у вигляді електронної захищеної бази персональних даних за адресою: 04112, м. Київ, вул. Парково-Сирецька, 23.

7. Доступ та внесення змін до персональних даних

Порядок доступу до персональних даних споживачів визначається Умовами збору, обробки та зберігання персональних даних, що розміщені на платформі ЛІГA.Money у загальному відкритому доступі.

Споживач має право на одержання будь-яких відомостей про себе у будь-якого суб'єкта відносин, пов'язаних з його персональними даними, за умови зазначення у своєму запиті свого прізвища, ім'я та по батькові, контактних та паспортних даних, крім випадків, встановлених чинним законодавством.

Доступ споживача до власних персональних даних здійснюється на безоплатній основі. Ненадання або затримка у наданні доступу споживача до його персональних даних не допускається. Рішення про таку затримку або відмову у доступі до персональних даних може бути оскаржено до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини або до суду.

Надання доступу до персональних даних споживача у разі надходження відповідного звернення/запиту від третьої особи такій особі здійснюється виключно за умови отримання на це відповідної згоди від самого споживача – у порядку, визначеному законодавством.

Споживач має право надіслати запит про видалення своїх персональних даних з бази персональних даних Адміністратора – у цьому випадку Адміністратор видаляє такі персональні дані, а для подальшого користування функціоналом сайту споживач повинен надати нову згоду на збирання, обробку та зберігання його персональних даних.

Персональні дані зберігаються Адміністратором на термін не більше, ніж це необхідно відповідно до мети їх обробки.

Адміністратор не здійснює передачу персональних даних третім особам, крім випадків, коли така передача є вимогою законодавства, на прохання/за згодою суб'єкта персональних даних або в інших випадках, викладених у цій Політиці. Адміністратор усвідомлює, що персональні дані є цінністю кожної людини, а тому вживає всіх можливих заходів для захисту даних, отриманих ним від споживачів.

Увага! На ЛІГA.Money можуть бути присутні посилання на інші веб-ресурси (виключно в інформаційних цілях). При переході за посиланнями на інші веб-ресурси дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде. 

8. Внесення змін до Політики про захист персональних даних

Адміністратор залишає за собою право періодично та без попереднього повідомлення споживачів вносити зміни та доповнення до цієї Політики, в тому числі, при зміні вимог законодавства.

У випадку внесення істотних змін до Політики Адміністратор розміщує повідомлення про це на ЛІГA.Money та зазначає термін набрання цими змінами чинності. Якщо протягом зазначеного терміну споживач продовжує використовувати платформу ЛІГA.Money, це автоматично означає, що він погодився з відповідними змінами, внесеними до Політики.

Адміністратор просить споживачів періодично переглядати цю Політику для того, щоб залишатись в курсі будь-яких змін або доповнень, внесених до неї.

9. Контактні дані та скарги

Контактною особою з приводу застосування цієї Політики є Адміністратор (код ЄДРПОУ 35256286, адреса реєстрації: 04112, м. Київ, вул. Парково-Сирецька, 23).

Якщо Ви маєте скарги, пропозиції, зауваження або побажання стосовно цієї Політики або умов її застосування чи окремих її положень, пропонуємо Вам звернутись до нас за електронною адресою: [email protected].